Til nye elever

Kunne du eller dit barn være interreseret i at starte med at ride på Bæklund, er der her en brochure, der forklare kort om Bæklund, undervisning, hvem der kan kontaktes mm.

Elevundervisning

Hjælp til begyndere

Før ridetimen skal du med underviseren ud og hente din hest. Herefter skal hesten strigles og hovene renses. Endvidere bør man se efter, om hesten er fri for sår og rifter, der hvor sadel­tøj­et skal sidde.

Hvis du aldrig har lagt sadel og hovedtøj på en hest kan du spørge dine holdkammerater eller ridelæreren til råds.

Ridetøj er uforpligtende, dog anbefales jog­gingbukser og fodtøj med hæl. Brug af ridehjelm er obligatorisk (til nød kan en cykelhjelm benyttes i starten).

Når man er sikker på, at man vil fortsætte med at ride, bør man anskaffe sig en VG-1 godkendt sikkerhedshjelm, der passer. Man må aldrig købe en ridehjelm til at vokse i, du skal kunne ryste hovedet med hjelmen på.

Man må aldrig starte direkte fra stalden i trav eller galop. Hesten er i begyndelsen lidt stiv, ligesom vi andre er, når vi lige er kommet ud af sengen. Muskler og led skal smøres, og det gøres ved at skridte mindst 5 min., og derefter trave i andre 5 min. i letridning.

Først når disse 10 min. er gået, kan man være sikker på, at hesten er klar til yderligere ud­fordringer uden at man volder den smerte eller skade.

Man må aldrig trave eller galopere direkte til stalden, når ridningen er forbi. Også i denne ende af ridetimen, skal hesten have en hvile­periode med skridt i de sidste 5 min. Hjerte og åndedræt skal være faldet til ro, inden hesten sættes i stald.

Som ny rytter på Bæklund savner du måske en masse informationer. Du kan melde dig ind i vores Facebook gruppe for nye  og gamle ryttere, for at få mere information. Siden hedder Bæklunder.